Разследване в Темата на NOVA: Нагласена ли е обществената поръчка за медицинска техника? (24.09.2017)

Епизод: 2
Защо държавата похарчи милиони за апаратура, която не се използва по предназначение? И имало ли е устни инструкции към директори на спешни центрове да купят едно конкретно оборудване? Отговор на тези въпроси търси Генка Шикерова в “Разследване в Темата на NOVA” тази неделя след централната емисия новини. Близо милион и половина лева са похарчени за 25 системи за телемедицина, с които да бъдат оборудвани 25 линейки. Пари, с които може да бъде подменена апаратурата на 100 санитарни автомобила. Причината – запетайка, добавена в изискванията за оборудването. Поставянето на думата “телемедицина“ в спецификацията на поръчката автоматично е ограничило броя на участниците и е оскъпило апаратурата с около четири пъти в сравнение със стандартното обо
Повече
Видеото не може да се възпрoизведе на вашето устройство. Кликнете ТУК за повече информация.
нд,пн,вт,ср,чт,пт,сб неделя, понеделник, вторник, сряда, четвъртък,петък,събота ян,февр,март,апр,май,юни,юли,авг,септ,окт,ноем,дек януари,февруари,март,април,май,юни,юли,август,септември,октомври,ноември,декември AM PM EET ???game_upcoming??? ???game_on_now??? ???game_on_final??? ???game_pending_archive??? ???game_not_available??? ???no_games_scheduled??? ???game_if_necessary??? ???game_tbd??? ???game_by_now??? ???game_unavailable??? ???game_postpond??? ???game_buy_pending_archive??? ???game_blackout??? HH:mm MMM d, yyyy РЕГИСТРИРАЙ СЕ Зареди още Ако имате активиран ad blocker, моля да го деактивирате в браузъра си, преди да се опитате да гледате съдържанието.
Гледам {0} по NOVA Play. Видеото не може да се възпроизведе на вашето устройство. ???video_unsupported_windows7??? ???video_unsupported_windows??? ???video_unsupported_safari??? ???video_unsupported_mac_firefox???
Няма епизоди Няма клипове Виж всички > Епизоди Клипове
Епизод: