лого на сайта: Нова Плей
  иконка профилВход

  Ох на мама Podcast

  Полезен и развлекателен подкаст за всички бъдещи и настоящи родители! Проект на сайта „Ох, на мама“, подкастът представя поредица от срещи с доказани специалисти в областта на физическото и психо-емоционално здраве на родители и деца, както и с експерти, свързани с отглеждането на децата. Подкастът ще отговори подробно на въпросите, свързани с развитието и здравето на най-малките. Водещ е Наталия Такова-Мазгарева – главен редактор на „Ох, на мама“ и майка на 2 малки деца.
  изображение на Ох на мама Podcast
  изображение на Ох, на мама Podcast (05.11.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (05.11.2023)

  Съвети от първо лице: За какво са най-подходящи спестовните фондове? И кога да ги ползваме? Двете чертички са факт! Как да започнем да мислим за умно бюджетиране? От какво по-точно можем да спестим? За какво най-често мечтаят родителите, когато спестяват? Защо избираме да спестяваме с фонд, а не просто в банка? Как са защитени средствата ни? На всички тези въпроси и още ценна информация дава финансовият експерт от ЕЛАНА Фонд Мениджмънт Сиана Даскалова.

  изображение на Ох, на мама Podcast (21.11.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (21.11.2023)

  Екранно време и деца: Най-честите родителски въпроси и отговори от експерт. Фонов шум, болно дете, работа с дете вкъщи, хранене пред екран – какво е редно и какво не? На едни от най-често задаваните въпроси по отношение на специфични казуси при екранното време и децата разказва в новия епизод на „Ох, на мама! Podcast” Александрина Георгиева - сертифициран обучител по дигитално благосъстояние.

  изображение на Ох, на мама Podcast (07.11.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (07.11.2023)

  Защо да не трупаме парички за детето „в плик“? Когато детето се роди, най-честият подарък, който получава семейството, са пари в брой. Причината? Повечето млади родители се снабдяват с всичко необходимо за новороденото още преди то да се роди. Добър избор ли е да спестяваме парите кеш, или може би трябва да се замислим за спестовен фонд? По тази тема си говорим в новия епизод на "Ох, на мама! Podcast" с финансовия експерт от ЕЛАНА Фонд Мениджмънт Ралица Григорова.

  изображение на Ох, на мама Podcast (24.10.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (24.10.2023)

  Какво се случва с тялото на жената преди, по време и след бременност? Планирането и подготовката за зачеване е вълнуващ, но и стресиращ момент. И когато двете чертички вече са факт, не става по-леко, защото тогава мисълта, че се грижим и за своето тяло, и за правилното развитие на бебето в утробата, е от приоритет за нас. Същото важи и за следродилния период. Как да се грижим за тялото си и какви промени претърпява то, става ясно от разговора ни с Цветомир Господинов в новия епизод.

  изображение на Ох, на мама Podcast (12.10.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (12.10.2023)

  Да намерите начин как да спестявате пари, докато градите и поддържате стабилно семейство, не е малко постижение. Разходите започват да се трупат още от момента, в който видим двете черти и ни следват с появата и израстването на новия член на семейството. Как да спестяваме през това време? Научете в новия епизод на „Ох на мама! Podcast”, в който си говорим с Илияна Демирова от Елана Фонф Мениджмънт.

  изображение на Ох, на мама Podcast (27.09.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (27.09.2023)

  Как се изчислява месечното обезщетение, което ще получаваме през първата година на отпуск по майчинство, колко ще получаваме през втората година, какво се случва с третата година и как стоят нещата с отпуска по бащинство. И още - за еднократните помощи за раждане на първо, второ, трето и следващо дете, както и на близнаци, плюс още какви права има една майка? В новия епизод на “Ох, на мама! Podcast” oтговори дава мениджърът „Човешки ресурси“ Мария Маринова.

  изображение на Ох, на мама Podcast (05.09.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (05.09.2023)

  Всички ние, майки и татковци, се питаме: Ще се справим ли в първите дни с бебе? Точно за това си говорим в новия епизод - две майки на по две деца (и то с малка разлика във възрастта) - главният редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева и Деляна Славова споделят емоциите си около появата на новите членове на семейството и заедно даваме практични съвети как да действаме по "наболели въпроси"

  изображение на Ох, на мама Podcast (22.08.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (22.08.2023)

  Как да се грижим за пъпчето на новородено? Колко често и как се къпе бебето? Как да се справим ефикасно с подсичането от пелени и други кожни раздразнения? И има ли разлика между хигиената при бебе момиче и бебе момче? На всички тези и още много въпроси отговаря акушерката Халиме Салимова от ПСАГБАЛ „Света София“.

  изображение на Ох, на мама Podcast (08.08.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (08.08.2023)

  Бременна съм! Какви са ми правата? В кой момент да уведомим работодател за бременност и с какви документи? Как ни защитава законът, когато сме бременни и как ни помага държавата? Има ли специфики в процеса на работа, докато сме в очакване на нов живот в семейството? В новия епизод на “Ох, на мама! Podcast” на тези и още много въпроси отговаря Мениджър Човешки ресурси Мария Маринова.

  изображение на Ох, на мама Podcast (25.07.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (25.07.2023)

  Детската рисунка е чудесен помощник в терапевтичния процес или в изготвянето на психологическа оценка. Информацията може да се окаже безценна в разбирането на света и начина, по който малкият човек се чувства в него, разказва арт терапевтът, организационен психолог и поведенчески консултант Ивета Рангелова говорим в новия епизод на „Ох, на мама! Podcast”.

  изображение на Ох, на мама Podcast (11.07.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (11.07.2023)

  Колко е важно детето да играе? Да има свободата да се движи, да опознава света, а впоследствие да изгради осъзнатост за физическа култура? Цветомир Господинов има дългогодишен опит като треньор по шотокан карате до, завършил те реньорски профил по карате в НСА. Сертифициран фитнес-инструктор и специалист по хранене, с висше образование по Психология. Разказва за ползите от физическата активност още от раждането на децата, защото тя е предпоставка за здраве, култура, дисциплина и любов към движението.

  изображение на Ох, на мама Podcast (27.06.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (27.06.2023)

  Светът е оцелял, защото се е смял. В света на родителството не е по-различно. С Димитър Иванов - Капитана, който е стендъп комик, вентролог, актьор и татко на две деца, си говорим за това раждаме ли се с чувство за хумор и как всички вкъщи да бъдем по-усмихнати, ведри и да намерим позитивното всеки ден.

  изображение на Ох, на мама Podcast (13.06.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (13.06.2023)

  С Александрина Георгиева – основател на Фондация „Офлайн кидс“ и инструктор по методика Учене чрез преживяване, си говорим за това как се отразяват екраните на децата ни, какви са препоръките на СЗО по отношение на гледане на телефон, таблет или телевизор от най-малките и даваме добри идеи за качествено споделено време между родители и деца.

  изображение на Ох, на мама Podcast (30.05.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (30.05.2023)

  Майка на момиче vs майка на момче В новия епизод разбираме какви са гледните точки на майка на момче и майка на момиче - главният редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева (майка на 2 момчета) и главният редактор на Edna.bg Вяра Иванова (майка на момиче) споделят от първо лице - кое се гледа "по-лесно", какви са перипетиите и кое е най-важното в края на краищата.

  изображение на Ох, на мама Podcast (16.05.2023)
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Ох, на мама Podcast (16.05.2023)

  Следродилната депресия НЕ Е тема табу! С психолога и поведенчески консултант Ивета Рангелова говорим открито за физическото и емоционално непосилие в дните след раждането. И за това, че "да ти е тежко" не значи, че си "лоша майка".

  изображение на Голямото класиране за държавни ясла и детска градина! | Е01
  Гледай по-късно
  иконка часовник-гледай по-късно

  Голямото класиране за държавни ясла и детска градина! | Е01

  Гост: Антонина Кенова, с която си говорим за системата за класиране и как да се ориентираме, за да подобрим шансовете си за прием #ohnamama #ohnamamapodcast #охнамама